Online training

E-book maken als een pro

Leer zelf een overtuigend e-book, werkboek of checklist maken die ervoor zorgt dat jouw ideale klant meer van je wilt.

Je maillijst laten groeien met een e-book

Oké, je wilt een e-book gaan maken om jouw ideale klant waardevolle kennis, inspiratie en inzichten te geven waar ze vandaag nog wat aan heeft. Zo kun je al superveel mensen helpen en blij maken! In ruil daarvoor krijg jij hun e-mail adres. Inschrijvers die meer hulp willen, kun jij supergoed helpen met jouw betaalde aanbod. Omdat hun email op jouw lijst staat, kun je dat betaalde aanbod ook doen.

Klinkt goed toch? Maarja, een e-book maken waar je ideale klant graag zijn email voor achterlaat heb je niet zomaar. Als je het uitbesteedt ben je per keer rond de € 350 kwijt, moet je wachten en kun je zelf geen aanpassingen doen. En als je direct zelf aan de slag gaat kost het veel te veel uit om uit te zoeken hoe het allemaal werkt, wat erin moet, hoe je zorgt dat het er strakker uit gaat zien… Je blijft maar tweaken, maar het wordt er niet beter op.

Zonde van je tijd en energie. En intussen gaan de dagen voorbij, loop je inschrijvers en dus ook potentiële inkomsten mis…

Wat als je zelf een waardevol e-book kunt maken en de e-mail adressen binnenstromen?

 • Geen designer meer nodig: direct doorpakken en kosten besparen!
 • Elke keer als je een nieuw idee hebt voor een weggever, kun je die gewoon direct zelf maken én op je site plaatsen.
 • Alleen nog maar e-books maken die ook daadwerkelijk aangevraagd worden.
 • Vol trots en zelfverzekerdheid je weggever promoten; niet meer twijfelen of de vormgeving wel deugt of dat mensen hier wel op zitten te wachten.
 • Je helpt veel mensen dankzij jouw waardevolle content. Dat voelt goed! 
 • Alleen maar warme, geïnteresseerde potentiële klanten op je lijst die sneller geneigd zijn je betaalde aanbod te kopen.

Ik kan het je leren

Je hoeft echt geen designer te worden om een goed e-book te kunnen maken. Ook jij kunt dit! Je hebt gewoon ‘n beetje hulp, een opzet, richtlijnen en inspiratie nodig. Ik heb regelmatig e-books mogen maken voor mijn klanten en wil graag ondernemers helpen dit ook zelfstandig te kunnen maken.

Met mijn online training ‘Weggever maken als een pro’ geef ik je de tools en skills om je eigen e-books te kunnen maken. Ik help je niet alleen bij de voorbereiding en het maken (je krijgt templates die je zo kunt invullen met jouw huisstijl en content!). Maar ik begeleid je ook stap voor stap bij het plaatsen van je e-book op je website en geef tips over promotie. 

We gaan er een prachtig e-book van maken die écht indruk maakt!

Wat je krijgt & wat je leert


Begeleiding bij een goed plan maken voor je weggever. Wat kun jij gaan maken? Hoeveel waarde geef je? Wat moet er in ieder geval in? Wat is een goede opbouw?


Basis-templates in Canva voor een e-book, checklist en werkboek én templates voor afbeeldingen om het mee te promoten. Je het alleen maar te vullen met jouw vormgeving en content.


De basis over vormgeving, zodat je geen verkeerde kleurencombi’s of foute lettertypes meer kiest, maar superstrakke designs maakt die passen bij jouw huisstijl.


Je leert (zonder betaalde software) hoe je je PDF interactief kunt maken met links en invulbare velden. Ideaal voor werkboeken!


Ik maak persoonlijk een mooie 3D afbeelding met jouw cover, zodat het net een echt boek lijkt. Deze kun je gebruiken in je promotie.


Hoe je een goede inschrijfpagina maakt. Gebruik je WordPress i.c.m. Divi? Dan krijg je een sjabloon die je zo op je site kunt plaatsen en vullen met jouw content!


Feedback op je designs van mij en andere cursisten in de besloten FB groep. Je hoeft het niet alleen te doen!


Support van andere cursisten in de besloten Facebook-groep. Hier kunnen we elkaar inspireren, feedback geven en vragen stellen.


Bonus #1

Deel je design met mij, zodat ik hem op visueel gebied voor je kan nalopen, rechttrekken en nóg overtuigender kan maken. Zo weet je zeker dat hij er supergoed uit gaat zien!

Alleen geldig voor aankopen vóór 31 maart

Bonus #2

€ 100 Early Bird korting op de prijs van de training. We starten 15 mei. Koop je vóór 31 maart, dan krijg je als dank € 100 korting.

Alleen geldig voor aankopen vóór 31 maart

Hoe gaan we dat doen?

 • Voor deze training is het belangrijk dat je al een logo hebt. Die gaan we namelijk gebruiken als leidraad voor de vormgeving.
 • Je krijgt levenslang toegang tot de training.
 • Ik begeleid je bij het voorbereiden, maken en promoten van je e-book.
 • Je hoeft het niet alleen te doen! Vraag mij en mede-cursisten om feedback en stel vragen in de besloten FB groep.
Module 1

Voorbereiding

Je gaat bedenken wat je gaat maken, waarom en voor wie. Je krijgt veel voorbeelden en inspiratie.

Module 2

Inhoud

Je leert waar een goed e-book aan voldoet, wat een goede opbouw is en hoeveel waarde je eigenlijk kunt weggeven.

Module 3

Vormgeving

Ik ga je laten zien hoe je een e-book superstrak en professioneel vormgeeft en hoe je jouw call-to-action op laat vallen. Ook laat ik zien hoe je hem interactief maakt.

Module 4

Inschrijfpagina

Nu gaan we zorgen dat mensen zich kunnen inschrijven voor je e-book, d.m.v. een inschrijfpagina op je website.

Module 5

Koppelen

Ik laat stap voor stap zien hoe je je e-book koppelt in Mailchimp of Mailerlite, zodat inschrijvers hem automatisch ontvangen.

Module 6

Promoten

Je gaat afbeeldingen vormgeven om je e-book mee te promoten, en krijgt tips hoe je je e-book kunt promoten.

En verder krijg je…

 • Basis-templates in Canva voor je weggever en promotiemateriaal.
 • Sjabloon voor je inschrijfpagina (als je met Divi werkt).
 • Een 3D-afbeelding van jouw cover, door mij gemaakt.
 • Je e-book 1x op visueel gebied laten upgraden door mij.
 • Altijd persoonlijke feedback van mij.
 • Een online community met mede-cursisten zodat je het niet alleen hoeft te doen.
 • Leer werken met een ander, gratis designprogramma zonder de limitaties van Canva.

“Werken met Simone is een aanrader. Ze weet van een lap tekst een visueel prachtplaatje te maken. Ons nieuwe E-book heeft nu zo’n profi-look, dat ie superveel gedownload wordt en nu al tot nieuwe klanten heeft geleid. Thanks Simone!”

Joyce Kooijman businesscoaching

Wat kun je na de training?

 • Zelfstandig PDF’s en afbeeldingen maken die goed zijn vormgegeven en herkenbaar zijn aan jouw huisstijl
 • Geen designer meer nodig: direct doorpakken en kosten besparen!
 • Zelf aanpassingen doen, zo vaak als je wilt
 • PDF’s interactief maken met links en invulbare velden.
 • Een inschrijfpagina maken en je e-book koppelen aan Mailchimp/Mailerlite.
 • Je maillijst flink laten groeien met dankzij je gratis e-book.
 • Jouw betaalde aanbod kunnen maken aan warme leads

 

De investering

We starten 15 mei

Training

E-book maken als een pro

Leer hoe je zelfstandig overtuigende e-books, checklists en werkboeken maakt. Na de training kun je elke weggever zelf maken en hoef je geen designer meer in te schakelen.

€ 197  € 297

Besteed het uit

Laat mij je e-book maken en integreren op je site

Geen zin of tijd om het zelf te leren? No problem! Gooi je content over de schutting en ik maak e-book, weggever of checklist. Ook interactief als je dat wilt, plus 3D-afbeelding. De inschrijfpagina maken en koppelen aan je nieuwsbrief doe ik ook voor je.

€ 597

FAQ

 

Werkt een e-book nog wel?

Ja! Misschien word je een beetje e-book-moe omdat je het zoveel ziet, maar een e-book is in feite gewoon een visueel aantrekkelijke PDF met waardevolle content. Je kunt het ook anders noemen om je te onderscheiden. Maar content delen in ruil voor een e-mail adres werkt nog steeds hartstikke goed om je maillijst te laten groeien!

Krijg ik direct toegang tot de training?

Zodra we gaan starten, krijg je direct toegang tot de gehele training. Je hoeft dus niet weken te wachten tot je bij de module kan die je nodig hebt.

Gaat de training me veel tijd kosten?

In principe niet. De training is zo opgezet dat je alleen leert wat je echt nodig hebt om een goed e-book te kunnen maken en promoten. Je krijgt templates die je zo kunt invullen met eigen content, en veel tools om jou heel veel uitzoekwerk te besparen.

Je eerste e-book zal het meeste tijd kosten. Ga je het zelf doen, dan kost het het meeste tijd en frustratie. Koop je de training, dan hoef je niet meer eindeloos te klungelen of te wachten op je designer. Elk volgend e-book, werkboek of checklist zal dan een eitje voor je worden.

Moet ik goed kunnen designen?

Ik heb de training juist gemaakt voor ondernemers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij goede vormgeving 🙂 Je hoeft dus absoluut niet goed te kunnen designen. Dat leer je in de training.

Ik ga je niet proberen op te leiden tot designer, daar zou veel meer tijd in gaat zitten en heb je ook helemaal niet nodig 🙂 Alleen hetgene dat belangrijk is om je eigen e-book te kunnen creëren.

Leer ik in deze training ook met Canva werken?

Nee. In de cursus gaat het niet specifiek over Canva. De training is zo opgezet dat je zelf kunt bepalen met welk programma je werkt.

Je kunt ook overwegen de bonusmodule in mijn training te volgen: daarin leer ik je werken met een ander gratis programma, die ik zelf veel fijner vind omdat er geen limitaties zijn (zoals bij Canva wel het geval is, tenzij je betaalt).

Wil je wel graag Canva leren, dan kun je hier gratis tutorials volgen.

Kan ik met Canva blijven werken?

Jazeker! In de training zit wel een bonus module over een ander programma, maar die hoef je niet te gebruiken.

De basis templates die je krijgt, kun je ook openen in Canva. De training is zo opgezet dat je zelf kunt bepalen met welk programma je werkt.

Je steunt dierenwelzijn als je de training koopt. Van elke verkoop gaat 3% in het SuperTiny-potje, waarmee ik dierenprojecten steun.